Contact

Autikunde Voerendaal
E-mail: info@autikunde.nl
Telefoon: 06-14566602
BTW nummer: NL001838365B78
KvK: 58908897

Werkwijze

Door intensief samen te werken met de ouders, mensen en organisaties buiten Autikunde zorg ik voor een goede afstemming rond de persoon met autisme.

mijn uitgangspunt hierbij is dat niets is wat het lijkt, als je verder dan het zichtbare kijkt.

Volgens de visie van Autikunde is gedrag iets dat op een ijsberg lijkt. Het gedrag van iemand met autisme kan je vergelijken met het topje van een ijsberg: je ziet het symptoom, maar je weet dat het belangrijkste deel van de ijsberg onzichtbaar is. Zo is bij autisme het gedrag eigenlijk het onbelangrijkste deel; het belangrijkste is de oorzaak, het waarom van dat gedrag te achterhalen en eventueel aan te pakken.

De oorzaak van het gedrag is echter niet altijd even makkelijk te begrijpen. Mensen met autisme gaan op een andere manier met informatie om. Het is niet altijd eenvoudig om dit ‘andere denken’ zelf onder de knie te krijgen. Ik probeer me zoveel mogelijk in de hersenen van mensen met autisme te verplaatsen en de wereld te zien zoals ik denk dat zij die zien. Op die manier leer ik te begrijpen wat er in het leven voor onze cliënten zo moeilijk is en kan ik een begeleiding opzetten die op het voorkomen van problemen is gericht, ook al is dat niet altijd direct mogelijk. 

Ik hoop dat mijn oplossingsgerichte visie u zal aanspreken. Bij Autikunde ga ik uit van de individuele mogelijkheden van de cliënten en hun naasten. Ik zie een enorme meerwaarde in het vergroten van de individuele mogelijkheden en het verstevigen en uitbreiden van de onmiskenbare kwaliteiten waar personen met autisme over beschikken.

Ik wil, door samen te werken én af te stemmen, naast de persoon met autisme (en zijn betrokken netwerk) staan. Door te verstevigen van wat werkt en (weloverwogen) te stoppen met iets wat niet werk, komt de persoon met autisme steeds meer in zijn eigen kracht te staan.

In gezinnen wil dit zeggen dat ik de kennis van ouders op waarde schat. Ouders zijn de deskundigen van hun kinderen, Autikunde voegt daar autisme kennis en kunde aan toe. Vanuit mijn kennis wil ik de ‘tolk’ zijn tussen ouders en kind. Waarbij we met elkaar willen zorgen voor de verandering van overleven naar leven en genieten van het leven.

Twitter

Top of Page