Contact

Autikunde Voerendaal
E-mail: info@autikunde.nl
Telefoon: 06-14566602
BTW nummer: NL001838365B78
KvK: 58908897

Hoog gevoelig

Autikunde biedt begeleiding aan mensen met Autisme en hoog gevoeligheid.

Autisme staat niet op zich. Hoewel er ook duidelijke verschillen zijn deelt Autikunde de visie dat er bij personen met autisme een duidelijke link bestaat met hoog gevoeligheid. Daar waar de wetenschap autisme afbakent kijkt Autikunde verder dan dat. Vaak denken mensen met autisme en hoog gevoeligheid in beelden en hebben ze een buitengewone sensitiviteit voor contact tussen mensen ontwikkeld.

Hoog gevoelige personen filteren net als bij personen met autisme gebeurtenissen niet of onvoldoende. Veel van deze mensen nemen alles in zich op. Ze zien en horen alles. Hierdoor hebben ze veel houvast en structuur nodig, zijn vaak sociaal minder handig en hebben last van angsten.

Autikunde ziet dit gegeven als een ‘tijdsverschijnsel’. Dit is iets anders dan een ‘modeverschijnsel’, Vroeger was de wereld overzichtelijker. Er was houvast, regelmaat, het leven was een traag bestaan. Nu is dat anders. Nog nooit werden mensen aan zoveel prikkels blootgesteld als tegenwoordig. Hooggevoelige mensen pikken alles op.

Autikunde helpt bij het leren om te gaan met de angsten die hieruit voortvloeien en helpt en ondersteunt de weg te vinden in de maatschappij. Vaak zie je dan dat deze eigenschappen een kwaliteit worden. 

Twitter

Top of Page